بهترین بلوک برای دیوارچینی چیست؟

بهترین بلوک برای دیوارچینی چیست؟

بلوک‌های دیوارچینی یکی از مصالح اساسی در صنعت ساخت و ساز می‌باشند که برای ایجاد دیوارهای مقاوم و پایدار در ساختمان‌ها استفاده می‌شوند. انتخاب مناسب این بلوک‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، زیرا کیفیت و عملکرد ساختمان به طور مستقیم به کیفیت مصالح مورد استفاده وابسته است. در هنگام خرید بلوک‌های دیوارچینی، نکات گوناگونی باید مد نظر قرار گیرد. از جمله این نکات می‌توان به کیفیت مصالح، ابعاد و اندازه بلوک‌ها، مقاومت در برابر شرایط محیطی، قیمت و هزینه، تأیید کیفیت و استانداردها، و مشاوره با کارشناسان متخصص اشاره کرد.

استفاده از بلوک سیمانی در دیوارچینی
دیوارچینی با بلوک سیمانی

انتخاب بلوک‌های با کیفیت و مناسب باعث ایجاد سازه‌هایی پایدار و مقاوم در برابر عوامل مختلف محیطی می‌شود. با توجه به این موارد، انتخاب و خرید بلوک‌های دیوارچینی به عنوان یکی از مراحل اساسی در فرآیند ساخت سازه‌های ساختمانی، نیازمند دقت و آگاهی از اصول و معیارهای مربوطه است. از طرفی، رعایت این نکات باعث می‌شود که بهترین انتخاب‌ها برای پروژه‌های ساختمانی صورت گیرد و ساختمان‌هایی با کیفیت و عمر طولانی ایجاد شود.

تیغه چینی ساختمان چیست؟

تیغه چینی ساختمان در واقع اصطلاحی است که درباره ساخت دیوارهای داخلی یک ساختمان به کار می‌رود. همچنین دیوارهای با ضخامت ده سانتی‌متر نیز به عنوان تیغه شناخته می‌شوند. یکی از مراحل سفت‌کاری ساختمان و در اصل آخرین مرحله آن همان ساخت تیغه است. برای ساخت تیغه معمولا از مصالح ساختمانی چون ملات ماسه و سیمان، و همچنین آجر و انواع بلوک دیوارچینی استفاده می‌شود. نوع تیغه چینی را مصالح ساختمانی به کار رفته تعیین می‌کند. مثلا تیغه چینی با آجر یا تیغه چینی با سفال. پس این مصالح ساختمانی است که نوع تیغه چینی سازه را مشخص می‌کند. در ادامه بیشتر درباره این بلوک‌ها صحبت می‌کنیم.

اما در پاسخ به این سوال به همین بسنده می‌کنیم که تیغه چینی بیشتر در مورد ساخت دیوارهای داخلی یک ساختمان به کار می‌رود. این دیوارها همان جداکننده‌های اتاق و بخش‌های مختلف یک ساختمان است. معمولا از نظر ضخامت، دیوارهای داخلی نازک‌تر از دیوارهای خارجی سازه در نظر گرفته می‌شوند. به این ترتیب این دیوارها تاثیری روی تحمل بار یا نیرو نمی‌گذارند. از این جهت معمولا دیوارهای داخلی جزو اعضای غیرسازه‌ای یک ساختمان در نظر گرفته می‌شود.

شما برای تیغه چینی به مصالح و ابزارهایی نیاز دارید که می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • آجر، بلوک‌های سیمانی، بلوک‌های سفالی یا انواع بلوک‌های پیش‌ساخته از جنس گچ
  • ملات‌های ماسه سیمان، ملات‌های گچ و نیز چسب مخصوص

تعیین این که چه نوع مصالحی در فرایند تیغه چینی به کار برود، برعهده مهندس طراح ساختمان است. همچنین ابزارهایی چون متر، شمشه، ریسمان‌های خاص، شاقول و تراز لوبیایی‌شکل در کنار استفاده از انواع ماله در این امر به کار گرفته می‌شوند.

بلوک دیوارچینی ساختمان چیست؟

یکی از مصالح ساختمانی که کاربرد بسیاری در صنعت ساختمان دارد، بلوک‌های دیوارچینی هستند. این بلوک‌ها در انواع، ابعاد و اندازه‌های متنوع و مختلف در بازار موجود هستند و از مواد اولیه متفاوتی تشکیل شده‌اند. در این میان بلوک‌های سیمانی و نیز بلوک‌های سفالی، پراستفاده‌ترین نوع بلوک دیوارچینی به شمار می‌روند. بلوک‌های ساختمانی از نظر میزان وزن به دو دسته بلوک‌های سنگین و بلوک‌های سبک تقسیم شده‌اند.

‌تفاوت بلوک‌های سبک و سنگین

بلوک‌های سنگین، بلوک‌هایی هستند که به شکل قطعه‌های بتنی با سیمان، ماسه و نیز شن تولید و به بازار عرضه می‌شوند. این قطعه‌ها در ساخت ساختمان یا دیوار به کار می‌روند و ابعاد و اندازه آن‌ها کاملاً به نیاز سازنده‌ی ساختمان و مهندسان آن بستگی دارد. بلوک‌های سنگین معمولاً از ترکیب سه ماده اولیه یعنی سیمان، آب و ماسه تولید می‌شوند و در دستگاه‌های بلوک‌های سازی ساخته می‌شوند. سپس باید چندین روز در معرض رطوبت و سپس نور خورشید قرار بگیرند.

دیوار ساخته شده از بلوک سیمانی
دیوار بلوک سیمانی

استفاده از این بلوک‌ها مزایایی چون ضخامت استاندارد دیوار، افزایش سرعت اجرای پروژه ساختمانی و کاهش هزینه‌های جانبی دیوارچینی را به همراه دارد. اما بلوک‌های سبک هم داریم که برای دیوارچینی بسیار مناسب هستند. این بلوک‌ها در انواع مختلفی تولید و برای مصرف در صنعت ساختمان عرضه می‌شوند. بلوک‌های سبک در انواع مختلفی مانند بلوک‌های سبک پوکه‌ای و نیز بلوک‌های سبک گازی یا هبلکس تولید می‌گردند. در روش تولید بلوک پوکه‌ای از نوع سبک، از روش تولید بلوک سنگین استفاده می‌شود.

با این تفاوت که به جای ماسه معمولا در این روش از پوکه‌های معدنی یا صنعتی استفاده می‌شود. در روش تولید بلوک سبک گازی هم مواد اولیه با روش تولید بلوک‌های سنگین متفاوت است از این جهت که علاوه بر سیمان در این روش از سیلیس، آهک و نیز پودر آلومینیوم هم استفاده می‌شود. در ضمن در این روش، بعد از قالب‌گیری و نیز برش قطعه، باید بلوک‌های سبک را در اتوکلاو قرار دهند تا به درستی هوادهی شود.

انواع بلوک‌های دیوارچینی و تیغه چینی ساختمان چیست؟

بلوک دیوارچینی و تیغه چینی انواع متفاوتی دارد که در اینجا سعی می‌شود به برخی از آنها اشاره شود. ابتدا فهرستی از انواع بلوک‌های ساختمانی برای این دو منظور ارائه شده و سپس به توضیح هر کدام به صورت مجزا  می‌پردازیم. بلوک‌های مورد استفاده شامل موارد زیر هستند:

  • بلوک سیمانی
  • بلوک لیکا
  • بلوک لیپر
  • بلوک سفالی
  • بلوک هبلکس
  • بلوک پوکه معدنی

بلوک سیمانی چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

بلوک‌های سیمانی معمولا به دو دسته بلوک‌های سیمانی سنگین و سبک تقسیم می‌شوند. این نوع بلوک‌ها که به آن بلوک توپر نیز مشهورند، به شکل مکعب یا مستطیل تولید می‌شوند و برای استفاده در ساخت سازه‌های مختلف به بازار عرضه می‌شوند. معمولاً در ایران، این بلوک‌ها با ابعاد 20*20*40 سانتی‌متر ساخته می‌شوند. مقاومت فشاری این بلوک‌ها تقریباً در حدود 120 تا 140 کیلوگرم بر متر مکعب است. این بلوک‌ها بیشتر برای ساخت دیوارهای دور باغ‌ها و نیز دیوارهای داخل چاه و همچنین دیوارچینی برای دور استخر به کار می‌روند.

دیوار چینی با بلوک سفالی
استفاده از بلوک سفالی برای دیوار چینی

دسته دوم بلوک‌های سیمانی که بلوک سیمانی سبک خوانده می‌شود یکی از پرمصرف‌ترین نوع بلوک‌های ساختمانی است. در ساخت این نوع بلوک از پوکه‌های معدنی استفاده می‌شود. این نوع بلوک‌ها نسبت به بلوک‌های لیکا از نظر اقتصادی به صرفه‌تر هستند. همچنین قابلیت هدایت حرارتی داشته و به عنوان عایق صوتی هم به کار می‌روند. از این نوع بلوک برای ساخت دیوارهای داخلی و همچنین دیوارهای پیرامونی استفاده می‌شود. ویژگی این نوع بلوک ساختمانی آن است که مقاومت حرارتی مناسبی از خود نشان می‌دهد. همچنین سرعت دیوارچینی با این نوع بلوک مناسب بوده و ضایعات استفاده از این بلوک هم بسیار ناچیز و حتی در حد صفر است.

انواع بلوک‌های سیمانی سبک

بلوک‌های سیمانی سبک در سه رده بر طبق نظر سازمان مهندسی ایران دسته‌بندی شده‌اند.

بلوک‌های سیمانی رده یک

این نوع بلوک دیوارچینی به بلوک فوق سبک هم معروف است و از آن برای دیوارچینی دور یک ساختمان استفاده می‌شود. چگالی این نوع بلوک چیزی در حد 500 تا 700 کیلوگرم بر مترمکعب تخمین زده شده است.

 

بلوک سیمانی سبک رده دو

این بلوک‌ها معمولا با ترکیب پوکه‌های معدنی تبریز و همچنین پودری قروه کردستان تولید می‌شوند. از این بلوک برای ساخت دیوارهای دور یک ساختمان و همچنین تیغه‌های داخلی استفاده می‌شود. ابعاد این نوع بلوک متفاوت است و از اندازه 7 تا 20 سانتی‌متر در بازار موجود است. این نوع بلوک پراستفاده‌ترین نوع بلوک‌های ساختمانی موجود است.

بلوک‌های سیمانی رده سه

این نوع بلوک ساختمانی هم از ترکیب شن، ماسه و نیز پوکه معدنی به همراه سیمان به دست می‌آید. از این نوع بلوک برای محیط‌های مرطوب استفاده می‌شود چرا که بیشترین میزان جذب را دارد. چگالی این بلوک هم که به بلوک نیمه سبک‌ معروف است چیزی بین 1000 تا 2000 کیلوگرم بر یک متر مکعب برآورد شده است.

بلوک دیوارچینی لیکا چیست؟

بلوک‌های دیوارچینی لیکا از دیگر مصالح ساختمانی هستند که استفاده‌های بسیاری از آنها می‌شود. این نوع بلوک در واقع می‌تواند به عنوان عایق مورد استفاده قرار گیرد. از این نوع بلوک بیشتر برای دیوارچینی دیوارهای غیرباربر و نیز دیوارهای جداکننده استفاده می‌شود. ترکیبات این نوع بلوک ساختمانی از مخلوط سبک دانه به همراه سیمان و نیز ماسه و آب به دست می‌آید. این نوع بلوک معمولاً در قالب‌های مخصوصی ریخته شده و به شکل توپر و توخالی تهیه و به بازار جهت استفاده عرضه می‌شود. دانه‌های لیکا از گل رس ساخته می‌شوند و با اعمال حرارت، اندازه آن‌ها بزرگ‌تر می‌شود و به اصطلاح منبسط می‌شوند. این تغییر اندازه باعث کاهش وزن آن‌ها می‌شود و دلیل سبکی بلوک دیوارچینی لیکا هم همین موضوع است.

استفاده از بلوک پرلیت برای دیوارچینی
دیوار چینی با بلوک معدنی پرلیت

از بلوک‌های لیکا علاوه بر دیوارهای پیرامونی در انواع دیوارهای مربوط به پوشش خارجی و نیز دیوارهای نما هم استفاده می‌شود. این بلوک‌های دوجداره هستند و عایق و ضدآتش هم محسوب می‌شوند. بلوک‌های لیکا در دسته بلوک‌های سبک قرار می‌گیرند و طی سه مرحله فرآوری، خشک کردن و نیز پختن تولید می‌شوند.

بلوک تیغه چینی لیپر چیست؟

بلوک‌های تیغه چینی لیپر هم از دیگر بلوک‌های سیمانی سبک به حساب می‌آید. در تولید این نوع بلوک سیمانی از پوکه‌های پرلیت استفاده شده است. این پوکه‌ها متخلخل هستند و وزن سبکی داشته و از آنها در قسمت‌های مختلف ساختمان استفاده می‌شود. دلیل وزن کم این بلوک‌ها استفاده از پوکه‌های پرلیت به جای دانه‌های معدنی است.

همچنین به دلیل استفاده از دانه پرلیت که ضریب انتقال حرارتی پایینی دارد، بلوک‌های لیپر معمولا عایق‌های خوب و مناسبی در برابر حرارت هستند. اگر از بلوک‌های لیپر برای تیغه چینی استفاده کنید، می‌توانید از ضدحریق بودن این نوع بلوک‌ها و نیز مقاومت‌ آنها در مقابل نیروهای خارجی از جمله زلزله مطمئن باشید. مواد تشکیل‌دهنده بلوک‌های سبک لیپر شامل سیمان به همراه آب، پوکه‌های پرلیت و پوکه‌های کرپ و همچنین میکروسیلیکا و الیاف از جنس پروپیلن است. همچنین به این ترکیب معمولا افزودنی‌هایی هم اضافه می‌کنند تا ترکیب نهایی به دست آید.

بلوک دیوارچینی سفالی چیست؟

بلوک‌های سفالی که به آنها آجر سفالی هم گفته می‌شود، به صورت قالب‌های سوراخ‌دار تولید می‌شوند. این نوع بلوک‌ها از نظر ابعاد و ظاهر با هم فرق دارند. اما به صورت کلی در شکل مکعب مستطیل بوده و دارای شیار هم هستند. مواد اولیه بلوک‌های سفالی از جنس خاک رس است. به همین علت در برابر حرارت بسیار مقاوم خواهند بود. اگر یک لایه عایق فوم‌دار روی این نوع بلوک دیوارچینی قرار داده شده باشد، به آن آجر سفال فو‌م‌دار گفته می‌شود. این بلوک‌ها هم مقاومت بالایی در برابر شرایط آب و هوایی و سروصدا دارند. به دلیل قیمت مناسب بلوک‌های سفالی، مقاومت و استحکام آنها و همچنین عایق بودن آنها در برابر سروصدا و حرارت این بلوک‌ها محبوبیت خاصی در بین ساختمان‌سازها دارند.

چرا از بلوک پوکه معدنی برای تیغه چینی استفاده می‌شود؟

علت آنکه از پوکه‌های معدنی در تیغه چینی استفاده می‌شود، آن است که باعث سبک شدن وزن بلوک می‌شود. همین امر سبب می‌شود که وزن کلی ساختمان افزایش پیدا نکند. همچنین از طرفی اگر از بلوک‌های سبک پوکه معدنی استفاده کنید، میزان نیاز شما به استفاده از انواع مصالح ساختمانی مانند بتن و آهن کاهش می‌یابد. همین امر خود باعث می‌شود که وزن مرده سازه تاثیر چشمگیری پیدا کند. از طرفی این کاهش میزان نیاز به مصالح ساختمانی خود نقش مهمی در کاهش هزینه‌های اجرای پروژه ساختمانی دارد.

زمان اجرای بلوک دیوارچینی باید به چه نکاتی توجه کنیم؟

در هنگام اجرای بلوک‌های دیوارچینی نکاتی وجود دارد که رعایت آنها باعث می‌شود کیفیت سازه شما افزایش یابد. این نکات شامل موارد زیر است:

بهترین زمان برای اجرای تیغه چینی، بعد از پایان عملیات بتن‌ریزی سقف است. توصیه شده که این کار را بعد از ستون‌گذاری انجام دهید. در هوای سرد که درجه حرارت کمتر از 5 درجه سانتی‌گراد است، بهتر است دیوارچینی انجام نشود. اگر مجبور به انجام این کار بودید، بهتر است که دیوارهایی را که تازه چیده‌ شده‌اند پوشانده و آنها را گرم نگه دارید. همچنین می‌توان با صلاحدید مهندس ناظر از ضدیخ هم استفاده کرد. همچنین بهتر است که قبل از اجرای بلوک دیوارچینی حتما همه گیاهان و نیز خاک‌های نباتی را از محل کار خود بردارید و همچنین ریشه‌های عمقی را هم خارج کنید. برای جلوگیری از رویش گیاهان هم باید پی دیوارهای خود را با خاک آهک بپوشانید.

دقت داشته باشید که حتما باید بندهای افقی و نیز بندهای قائم اجرا شوند. همچنین ضخامت بند بین بلوک‌ها نباید کمتر از 10 میلی‌متر باشد. از طرفی ضخامت این بندها نباید بیشتر از 12 میلی‌متر شود. تیغه‌ چینی باید به شکل کاملا قائم انجام شود و امتداد رج‌‌ها هم باید به صورت کامل افقی باشد. تیغه‌ چینی اتاق‌ها و همچنین آشپزخانه و سرویس‌ها باید حتما گونیا باشد. زیرا عدم رعایت این کار باعث نازیبایی در این فضاها می‌شود. دیوارها هم باید از قسمت کناری به وسیله میلگرد در فاصله‌های 50 سانتی‌متری به ستون مهار شوند.

نکات مهمی که در هنگام خرید دیوارچینی باید رعایت شود

مهم‌ترین نکته در هنگام خرید مصالح ساختمانی برای امر دیوارچینی آن است که به کیفیت مصالح ساختمانی و همچنین اندازه مصالح و کارایی آنها توجه کنید. در این مسئله، توصیه می‌شود که از اشخاصی با تخصص و تجربه استفاده کنید تا اطمینان حاصل شود که مصالح خریداری شده دارای کیفیت مناسبی هستند. همچنین، باید با توجه به نوع ساختمان و شرایط آب و هوای منطقه، به انتخاب و خرید مصالح مورد نیاز بپردازید. چرا که برخی از مصالح در بعضی از شرایط ویژه آب و هوایی کارایی مطلوب را ندارند. همچنین شرایط زمین هم می‌تواند در نوع خرید شما تاثیرگذار باشد. همان طور که در بخش انواع بلوک‌های ساختمانی ذکر شد، مثلا برخی از این بلوک‌ها مناسب شرایط مرطوب است. رعایت این نکات باعث می‌شود که شما خرید رضایت‌بخشی داشته باشید و در نتیجه کیفیت سازه شما افزایش یابد.

قیمت دیوارکشی و تیغه چینی با بلوک چقدر تمام می‌شود؟

هزینه‌های مربوط به اجرای بلوک دیوارچینی بستگی به چند عامل مختلف دارد. در واقع مانند هر کار دیگری که در صنعت ساختمان انجام می‌شود، برای برآورد هزینه در این زمینه هم باید به عوامل مختلفی دقت کرد. مهم‌ترین عواملی که تعیین می‌کنند هزینه دیوارچینی و تیغه چینی با بلوک چقدر باشد نوع دیوارچینی است. در فرآیند دیوارچینی، عوامل متعددی اثرگذار هستند که شامل نوع مصالح مورد استفاده، حجم کار، تعداد دیوارها، دستمزد عوامل اجرایی، قیمت مصالح ساختمانی و روش اجرای دیوارها می‌شوند.

مهار لرزه‌ای دیوار به روش وال مش در ساختمان‌های بتنی و فولادی

وال مش یکی از روش‌های بسیار موثری است که به تازگی از آن برای مهار لرزه‌ای در انواع ساختمان‌های بتنی و فولادی استفاده می‌شود. مزایای این روش افزایش میزان انسجام دیوارها، حذف مرحله‌های اضافی در اجرای وال پست‌های سنتی و نیز عدم نیاز به ابزارهای اضافی در اجرای وال‌پست است. اگر از این روش به صورت اصولی در دیوارها استفاده شود، دیگر نباید نگران رویدادهای طبیعی از جمله زلزله باشید. زیرا استفاده از این راهکار جلوی بروز ضرر و زیان‌های بیشتر را می‌گیرد. در روش وال مش از فناوری کامپوزیت سیمانی مسلح به الیاف شیشه استفاده شده است.

با استفاده از وال مش می‌توانید علاوه بر افزایش میزان سرعت دیوارچینی، به کاهش هزینه‌های اجرای وال پست در ساختمان هم کمک کنید. همچنین استفاده از این روش باعث می‌شود که وزن سازه کاهش چشمگیری پیدا کند.

مهار لرزه‌ای بلوک دیوار به روش وال پست منقطع در ساختمان‌های بتنی و فولادی

روش وال پست منقطع، راهکاری دیگری برای مهار لرزه‌ای ساختمان‌های فولادی و بتنی است. اگر این روش به درستی اجرا شود، می‌تواند نقش مهمی در مقاوم‌سازی سازه‌ها ایفا نماید. این روش به خصوص برای دیوارهای غیرباربر بسیار کاربردی است. این دیوارها معمولا با بلوک دیوارچینی هبلکس ساخته می‌شوند. استفاده از وال پست منقطع باعث ایجاد اتصال بین میان قاب‌های از نوع سازه‌ای و همچنین غیرسازه‌ای و نیز تیغه‌ها به اسکلت ساختمان می‌شود. وال پست منقطع به نوعی نگهدارنده و محافظ دیوار هم محسوب می‌شود. معمولا این نوع از مصالح ساختمانی با پروفیل‌های فولادی ساخته می‌شوند.

استفاده از وال پست منقطع، نیروهای جانبی را به سازه منتقل کرده و در نتیجه باعث افزایش استحکام کلی ساختمان می‌شود. اما در اجرای این روش مهار لرزه‌ای، بایستی تمام اصول و استانداردهای مربوط را به دقت رعایت کنید.

کلام آخر

در این مقاله سعی شد اطلاعات جامعی درباره بلوک‌های دیوارچینی ارائه شود. مهم‌ترین نکته آن است که شما باید بلوک‌های ساختمانی را انتخاب کنید که کاملا مناسب پروژه ساختمانی شماست. چرا که این بلوک‌ها انواع متفاوتی دارند و هر کدام دارای خصوصیت‌های خاصی هستند که باعث می‌شود در انتخاب آنها دقت و وسواس به خرج دهید. برای انتخاب درست و صحیح این بلوک‌ها بهتر است از مشورت با کارشناسان این زمینه استفاده نمایید. همچنین هنگام خرید، به کیفیت مصالح ساختمانی توجه کنید. استفاده از مواد استاندارد و تاییدشده، می‌تواند کیفیت ساختمان را افزایش داده و از مزایای خاص بلوک‌ها مانند ضدحریق یا عایق بودن آنها بهره‌مند شوید.

4.7/5 - (4 امتیاز)

سئوالات متداول

معمولا برای دیوارچینی از بلوک سیمانی و سفالی استفاده می شود.

مهم ترین مصالح به کار رفته در بلوک لیپر پوکه پرلیت ، پوکه کرپ ، میکروسیلیکا و الیاف از جنس پروپیلن هستند همچنین معمولا به این ترکیب افزودنی هایی نیز اضافه می شود.

بلوک سیمانی سبک به سه رده درجه 1 ، 2 و 3 تقسیم می شود که رده درجه 1 آن فوق سبک بوده و در دیواره دور باغ و دیواره چاه و دیوار پیرامونی استخر از آن استفاده می شود رده درجه دو هم در دیوار پیرامونی هم دیوار داخلی کاربرد دارد و از اندازه 7 تا 20 آن در بازار موجود بوده و پرکاربرد ترین نوع بلوک سیمانی سبک است و رده درجه 3 که معمولا در تیغه چینی از آن استفاده می شود و از شن و ماسه و پوکه معدنی ساخته شده و در جاهای مرطوب مورد استفاده قرار میگیرد چون بیشترین جذب آب را دارد.

زیرا پوکه لیکا از خاک رس تشکیل شده و حرارت باعث می شود ذرات آن بزرگ شود و حجم آن نیز زیاد می شود و باعث می شود وزن آن ها کم باشد.

بهترین زمان برای اجرای تیغه چینی، بعد از پایان عملیات بتن‌ریزی سقف است و توصیه شده که این کار را بعد از ستون‌گذاری انجام دهید.

ضخامت بند بلوک ها نباید کمتر از 10 میلی متر و بیشتر از 12 میلی متر باشد.

وال پست منقطع نوعی پروفیل فولادی است که اجزای سازه ای را به اجزای غیر سازه ای و تیغه را به اسکلت ساختمان متصل می کند و باعث مقاوم سازی و افزایش استحکام ساختمان در برابر زلزله و سایر نیروهای وارده می شود و غیر از آن نقش نگه دارنده و محافظت کننده از دیوارهای ساختمان را بر عهده دارد.

مقالات مرتبط

...

وال‌پست چگونه اجرا می شود؟

1402/11/07

استانداردسازی روش مهار لرزه ای عناصر غیر باربر و اجرای اصولی آن ها در کشور ما قبلا جدی گرفته نمی شد. بدین صورت که بسیاری از ساختمان ها فاقد چنین خصوصیتی بودند. پس از  زلزله ناگوار کرمانشاه در سال 96 اهمیت نقش وال‌پست در دیوارها و سایر اجزای غیر باربر ساختمان مورد توجه قرار گرفت.… بیشتر بدانید وال‌پست چگونه اجرا می شود؟

...

قیمت وال مش چقدر است؟

1402/10/14

تامین استحکام ساختمان­‌ها در برابر حوادثی چون زمین­‌لرزه، شاید هزینه‌­بر و دشوار باشد؛ اما ضروری است. اهمیت این امر، طی زمین­‌لرزه­‌های اخیر، خود را نشان داد. بعضی دست‌اندرکاران صنعت ساختمانی، اهمیت ایجاد مهار برای دیوارهای غیر باربر را نادیده می‌گیرند و این را به دلیل نیاز به کاهش هزینه‌ها در پروژه توجیه می‌کنند. این تصور… بیشتر بدانید قیمت وال مش چقدر است؟

...

قیمت وال پست چقدر است؟

1402/09/07

از ابتدای بشریت، ما انسان‌ها همیشه در جستجوی محل امنی برای زندگی بوده‌ایم که در برابر انواع خطرها از ما محافظت کند. انسان‌های اولیه از غارها به‌عنوان سرپناه استفاده کرده بوند، سپس برای ساخت خانه‌های خود از سنگ و چوب استفاده کردند و این روند تکامل تا به امروز که شاهد آسمان‌خراش‌ها هستیم ادامه پیدا… بیشتر بدانید قیمت وال پست چقدر است؟


پرسش و پاسخ

6 نظر

  1. 1403/07/11 Mahdi nasiri پاسخ

    سلام وقت بخیر ، قیمت اجرای وال مش براساس نوع بلوک و نوع دیوارچینی بایکدیگر تفاوت دارد؟

    1. 1403/07/12 کارشناس وال مش ایران پاسخ

      سلام و درود، خیر هزینه ی اجرای وال مش به نوع مصالح مصرفی در سیستم و متراژ و شرایط پروژه شما بستگی دارد و نوع بلوک در هزینه ها هیچ تاثیری ندارد.

  2. 1403/07/19 مژگان اکبرزاده پاسخ

    با سلام، سیستم وال مش بر روی چه دیوارهایی اجرا می‌گردد؟

    1. 1403/07/19 کارشناس وال مش ایران پاسخ

      با سلام و درود، سیستم وال مش با انواع دیوارها سازگاری داشته اما معمولا سیستم وال مش روی دیوارهای پیرامونی و دیوارهای داخلی مورد استفاده قرار می‌گیرد و همچنین وال مش با تمام مصالح دیوار کشی مانند بلوک سفالی، بلوک سیمانی، بلوک هبلکس و آجر سازگاری دارد.

  3. 1403/07/19 shayan shokohi پاسخ

    با سلام اجرای وال مش بر روی کدام بلوک ساختمانی عملکرد بهتری دارد؟ (قیمت مقرون به صرفه داشته باشد.)

    1. 1403/07/19 کارشناس وال مش ایران پاسخ

      با سلام و درود به طور کلی وال مش ها سازگاری اجرایی بالایی با انواع و اقسام مصالح مصرفی دیوار دارند، البته بلوک هبلکس به این دلیل که هنوز در کشور ما جا نیافتاده استفاده از آن نیازمند تایید مهندس ناظر است ولی نصب وال مش بر روی آن به راحتی انجام میگیرد درباره مصالح دیگه هم به همین منوال می‌باشد.

نظر خود را درج کنید..

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *