توری فایبرگلاس ترک گیر از مصالح پرکاربرد در ساختمان سازی بوده که از آن برای مقاوم سازی سطوح گچی یا سیمانی و همچنین ترمیم ترک های روی دیوار استفاده می شود. این توری ها در ابعاد چشمه و گرماژ مختلفی طراحی می شوند و به صورت نوارهای بسته بندی شده در دسترس هستند. در کنار این توری ها معمولاً از موادی با قابلیت چسبندگی بالا استفاده می شود که به نصب و اجرای هر چه بهتر آنها بر روی سطوح کمک زیادی می کند. همچنین ساختار مستحکم و یکپارچه این توری باعث افزایش مقاومت و انسجام سطوح در برابر نیروهای وارده شده و از ایجاد هر گونه ترک در آنها جلوگیری می کند.
با توجه به نقش مهم توری فایبرگلاس ترک گیر در افزایش انسجام و یکپارچگی سطوح و کاربرد گسترده آنها در رفع ترک های دیوار، در این مطلب قصد داریم ضمن معرفی ترک های سازه ای و غیرسازه ای به انواع ترک های ساختمان از نظر جهت و عرض، معرفی مش فایبرگلاس ترک گیر، کاربردهای این مش ها، اهمیت استفاده از آنها در ترمیم ترک دیوار، انواع این توری ها از نظر ابعاد چشمه و گرماژ، سه ویژگی خاص این مش ها، نحوه ترمیم ترک دیوار با مش فایبرگلاس ترک گیر، سیستم والمش راه حل اساسی ترمیم ترک خوردگی، عوامل مؤثر بر قیمت مش فایبرگلاس ترک گیر و نحوه تهیه و خرید آنها بپردازیم.
ترک سازه ای و غیر سازه ای ساختمان چیست؟
ترک های ایجاد شده در ساختمان را می توان به دو دسته کلی ترک های سازه ای و ترک های غیرسازه ای تقسیم بندی کرد. اصطلاح ترک های غیرسازه ای معمولاً برای ترک هایی بکار می رود که از عرض و عمق کمی برخوردار هستند و ازنظر میزان آسیب به سازه و تخریب آن از درجه اهمیت پایینی برخوردارند. ترک های سازه ای نیز به ترک هایی گفته می شود که از عرض ۱.۵ الی ۲ میلیمتر و عمق ۱.۵ الی ۲ سانتیمتر برخوردارند و می توانند زمینه را برای تخریب سازه و آسیب های وارده به آن فراهم نمایند. این ترک ها از درجه اهمیت بالایی برخوردار هستند و لازم است در کمترین زمان ممکن مورد بازسازی قرار گیرند.
از جمله ترک های ساختمانی با منشأ سازه ای می توان به ترک های ناشی از خیز تیرها، ترک های ناشی از یخبندان، ترک های ناشی از زلزله و دریف طبقات، ترک های ناشی از نشست خاک و تکیه گاه، ترک های ناشی از عوامل خورنده و غیره اشاره کرد که لازم است به آنها توجه ویژه ای شود. در طرف مقابل ترک های ناشی از اثر دما و حرارت بر اجزای ساختمان، ترک های ناشی از اتصال نامناسب اجزا، ترک های مویی در راستای منشأ، ترک های ناشی از فشار، ضربه و لرزش، ترک های جزئی ناشی از یخ زدگی و غیره جزو ترک های غیرسازه ای ساختمان به شمار می روند که از درجه اهمیت کمتری در مقایسه با ترک های سازه ای برخوردارند.
انواع ترک ساختمان از نظر جهت و عرض ترک کدام است؟
ترک های ایجاد شده در ساختمان را می توان از نظر جهت ترک به سه دسته ترک های افقی، ترک های عمودی و ترک های مورب تقسیم بندی کرد. ترک های افقی در بیرون از فونداسیون و در اثر فشار وارده بر دیوار که می تواند ناشی از تجمع آب یا خاک باشد ایجاد می شوند که عدم رسیدگی به این ترک ها باعث خم شدن دیوار و آسیب به آن می شود. ترک های عمودی نیز به دلیل فرو رفتن فونداسیون در اثر ته نشین شدن، منقبض شدن و شسته شدن خاک زیر فونداسیون ایجاد می شوند. منشأ ترک های مورب نیز که به صورت زاویه دار بر روی دیوار ایجاد می شوند می تواند ناشی از نشست ناهموار فونداسیون به دلیل تغییر شرایط خاک باشد. البته لازم به ذکر است که شدت ترک های عمودی در مقایسه با ترک های افقی و مورب کمتر است.
از نظر ضخامت نیز ترک های دیوار به سه دسته ترک های نازک، ترک های متوسط و ترک های ضخیم دسته بندی می شوند. عرض ترک های نازک کمتر از ۱ میلیمتر بوده و به طور کلی تهدیدی برای سازه به حساب نمی آیند. از عوامل ایجادکننده این ترک ها می توان به انبساط و انقباض حرارتی و نشست جزئی ساختمان اشاره کرد. ترک های متوسط نیز با عرض ۱ الی ۵ میلیمتری ایجاد می شوند که می توانند ناشی از نشست ساختمان، احتمال نشتی آب و وارد آمدن بار بیش از حد به آن باشد. در نهایت ترک های ضخیم نیز که عرضی بیشتر از ۵ میلیمتر دارند بیانگر مشکلات جدی تر در ساختمان هستند. از عوامل ایجاد کننده این ترک ها می توان به بارگذاری بیش از اندازه سازه، جابجایی فونداسیون و غیره اشاره کرد که نیاز به بازسازی سریع و فوری دارند.
آشنایی با توری فایبرگلاس ترک گیر (مش فایبرگلاس ترک گیر)
توری فایبرگلاس ترک گیر که با عنوان مش فایبرگلاس ترک گیر نیز شناخته می شود از مصالح کاربردی در طراحی سازه بوده که در ساخت آن از الیاف شیشه یا فایبرگلاس استفاده می شود. این مصالح به شکل توری طراحی می شوند و از مواد تقویت کننده نیز جهت پوشش سطح خارجی آنها استفاده می شود که این مواد باعث افزایش مقاومت توری فایبرگلاس در شرایط قلیایی می شود. مش فایبرگلاس تقویت شده از مقاومت بالایی در برابر رطوبت، حرارت و مواد شیمیایی برخوردار هستند و می توانند همچون عایق نیز عمل کنند.
توری فایبرگلاس ترک گیر از خاصیت ارتجاعی بالایی برخوردار بوده و به دلیل ساختار منسجم و مقاومی که دارد به افزایش استحکام و دوام سطوح در برابر فشار، لرزش و نیروهای وارده کمک زیادی می کند. ممکن است سطوح دیوار تحت تأثیر عوامل مختلفی دچار ترک خوردگی گردد که با استفاده از مش فایبرگلاس ترک گیر می توان ترک های ایجاد شده را بازسازی کرد و مقاومت و استحکام سطوح را در برابر نیروها و بارهای وارده افزایش داد. همچنین با استفاده از این توری می توان سطوح سازه را در برابر نیروهای ناشی از زلزله مقاوم و ایمن کرد و از ایجاد خسارت های احتمالی در این زمینه جلوگیری نمود.
معرفی مش فایبرگلاس ترک گیر به زبان ساده و کاربرد آن
توری فایبرگلاس ترک گیر یک نوع توری مقاوم و تقویت شده بوده که از آن برای پوشش سطوح در بخش های مختلف سازه استفاده می شود. الیاف شیشه یا فایبرگلاس بکار رفته در طراحی این توری ها باعث شده که از کارایی و دوام بالایی در شرایط کاری مختلف برخوردار باشد. همچنین این توری ها نقش مهمی در استحکام و مقاومت سطوح در برابر نیروها و بارهای وارده دارد. از جمله کاربرد توری فایبرگلاس می توان به استفاده از آن در ترمیم و مقاوم سازی بناهای تاریخی اشاره کرد. همچنین این مش ها نقش کلیدی و مهمی در اجرای سیستم مش در دیوار دارند که به افزایش مقاومت و یکپارچگی آن در برابر زلزله کمک زیادی می کند.
از دیگر کاربرد این توری ها می توان به استفاده از آن در طراحی نمای خارجی و داخلی و به منظور ساخت قطعات بتن اکسپوز اشاره کرد. کاربرد دیگر مش فایبرگلاس ترک گیر به استفاده از آن در ساخت قطعات پیش ساخته و پانلهای بتنی برمی گردد. همچنین از توری فایبرگلاس می توان برای عایق کاری و آب بندی سطوح در محیط های مرطوب و آبی نیز استفاده کرد. همچنین مش های فایبرگلاس کاربرد ویژه ای در سیمان کاری و گچ کاری ساختمان دارند و از آنها می توان در تقویت سنگ های ساختمانی و در پشت سرامیک و کاشی نیز استفاده کرد.
از مش فایبرگلاس در ترمیم ترک دیوار استفاده کنیم یا نه؟
توری فایبرگلاس ترک گیر به دلیل ساختار منسجم و مقاومت کششی بالایی که دارد می تواند یک گزینه مناسب جهت ترمیم ترک روی دیوار باشد. همچنین استفاده از این توری ها در سطوح دیوار از ایجاد هر گونه ترک در سطح آن جلوگیری می کند که همین مسئله نیز تأثیر زیادی بر مقاومت و ایمنی دیوارها در برابر نیروها و بارهای وارده دارد. سطوح دیوار ممکن است تحت تأثیر عوامل مختلفی چون تغییرات دمایی، لرزش سازه، نشست و جابجایی فونداسیون دچار ترک خوردگی شود که مش فایبرگلاس ترک گیر با حفظ انسجام و یکپارچگی ساختار دیوار و اجزای آن از ایجاد هر گونه ترک در دیوار جلوگیری می کند.
علاوه بر آن توری فایبرگلاس ترک گیر اجرای آسانی دارد و استفاده از آن به افزایش سرعت اجرایی در فرایند بازسازی دیوار کمک زیادی می کند. پس به طور کلی می توان گفت که مش فایبرگلاس در کنار نقش پیشگیرانه ای که در ایجاد ترک روی دیوار دارد می تواند یک انتخاب مناسب جهت پوشش ترک ها و بازسازی آنها باشد.
انواع توری فایبرگلاس ترک گیر کدام است؟
توری فایبرگلاس ترک گیر بر اساس ابعاد چشمه و گرماژی که دارد در انواع مختلفی طراحی و عرضه می شود که متناسب با شرایط و نیاز کاری می توان از آن استفاده کرد. مش فایبرگلاس ترک گیر را می توان از لحاظ ابعاد چشمه به سه دسته توری با ابعاد چشمه ریز، توری با ابعاد چشمه متوسط و توری با ابعاد چشمه درشت تقسیم بندی کرد. توری های با ابعاد چشمه ریز در ابعاد ۱ میلیمتر طراحی می شوند که این مقدار در توری های با ابعاد چشمه متوسط بین ۳ الی ۴ میلیمتر است. از طرفی توری هایی که با ابعاد چشمه ۵ میلیمتر و بالاتر طراحی می شوند با عنوان توری با ابعاد چشمه درشت شناخته می شوند.
اگر بخواهیم توری فایبرگلاس ترک گیر را بر اساس گرماژ یا وزن تقسیم بندی کنیم این مش ها در ۵ دسته توری فایبرگلاس با گرماژ ۴۵ گرم، با گرماژ ۶۰ گرم، با گرماژ ۷۵ گرم، با گرماژ ۱۰۰ گرم و با گرماژ ۱۲۰ گرم قرار می گیرند. البته کاربرد مش فایبرگلاس ترک گیر با گرماژ ۴۵، ۶۰ و ۷۵ در مقایسه با دیگر گرماژها بیشتر است. مش های با گرماژ ۱۰۰ و ۱۲۰ نیز به دلیل کاربری ویژه ای که دارند با تناژ کمتری تولید و عرضه می شوند. در آخر این نوع توری با ابعاد چشمه و گرماژ متفاوت معمولاً به صورت رول های ۵۰ متری و ۱۰۰ متری عرضه می شود.
بررسی جامع مراحل و نحوه ترمیم ترک دیوار با مش فایبرگلاس ترک گیر
فرایند بازسازی و ترمیم ترک دیوار با توری فایبرگلاس ترک گیر نیازمند پیمودن یک سری مراحل بوده که در این بخش به معرفی آنها می پردازیم. مرحله اول فرایند ترمیم ترک به بررسی سطح دیوار در مجاورت ترک اختصاص داده می شود تا سطح مورد نظر از وجود هر گونه گچ یا بتن که از استحکام لازم برخوردار نبوده پاک گردد. در مرحله دوم لازم است لبه های ترک با استفاده از یک ابزار تیز خراشیده شود تا ترک مقداری باز شود. هر چند که این کار در نگاه اول خطرناک به نظر می آید ولی از نظر اصول فریند بازسازی این اقدام لازم و ضروری خواهد بود؛ چرا که با این کار پلاستر بیشتری به فضای داخل ترک نفوذ کرده که نقش پوششی و اتصال دهنده را بر عهده دارد.
مرحله سوم ترمیم ترک دیوار به اجرای لایه پلاستر بر روی ترک مربوط می شود که لازم است بلافاصله پس از این کار، توری فایبرگلاس ترک گیر بر روی ترک و پلاستر اعمال شده قرار گیرد. همچنین مش فایبرگلاس ترک گیر باید در تماس کامل با سطح دیوار باشد و بین آن و دیوار هیچ فضای خالی باقی نماند. در مرحله چهارم فرایند بازسازی ترک از یک لایه رویی پلاستر استفاده می شود که به منظور پوشش کامل ترک و توری مورد استفاده قرار می گیرد. سپس سطح نهایی با استفاده از یک کاردک به طور کامل صاف می گردد تا پیوستگی لازم در بین اجزا ایجاد شود. در مرحله آخر و پس از خشک شدن کامل پلاستر می توان سطح را با استفاده از یک سنباده نرم صاف کرد.
سه ویژگی خاص توری فایبرگلاس ترک گیر استاندارد
از ویژگی های یک توری فایبرگلاس ترک گیر استاندارد می توان به مقاومت بالای این توری در برابر نیروها و بارهای وارده اشاره کرد. تورهای فایبرگلاس به گونه ای طراحی شده اند که بتوانند نیروهای ۳۰ الی ۴۰ نیوتن بر مترمربع را تحمل کنند. همچنین مش فایبرگلاس ترک گیر با ایجاد یک ساختار یکپارچه و منسجم در دیوار از ایجاد ترک و یا هر گونه آسیب در دیوار جلوگیری می کند.
علاوه بر آن توری فایبرگلاس ترک گیر از استحکام کششی بالایی برخوردار بوده که با افزایش مقاومت آن در برابر تنش های موجود در لبه های ترک همراه خواهد بود. همچنین این توری با مهار کامل این ترک ها از گسترش آنها به سطوح جانبی جلوگیری می کند. ساختار ثابت مش فایبرگلاس ترک گیر و پایداری ابعاد آن در برابر نیروی ناشی از وزن ملات سبب شده که این توری گزینه مناسبی برای انجام فرایندهایی چون گچ کاری باشد.
در کنار این موارد لازم است به مقاومت بالای توری فایبرگلاس ترک گیر در برابر مواد قلیایی اشاره شود که باعث شده بتوان از این توری ها به صورت گسترده در محیط های قلیایی استفاده کرد. این مش ها از مقاومت بالایی در برابر رطوبت و خوردگی برخوردارند که همین موضوع نیز باعث افزایش دوام و طول عمر آنها در ساختار سازه می شود.
بررسی عوامل مهم و تأثیرگذار بر قیمت توری فایبرگلاس ترک گیر
عوامل و فاکتورهای مختلفی وجود دارد که می تواند بر هزینه و قیمت توری فایبرگلاس ترک گیر تأثیرگذار باشد که از جمله آنها می توان به ابعاد چشمه توری و گرماژ یا وزن آن اشاره کرد. هر چه ابعاد چشمه توری ریزتر باشد مقدار متریال بکار رفته در طراحی آن بیشتر بوده و از استحکام و یکپارچگی بیشتری برخوردار است و همین موضوع نیز باعث بالا رفتن قیمت آن می شود. از طرف دیگر مش فایبرگلاس ترک گیر با گرماژ بالا به دلیل مقدار متریال بیشتری که در ساختار آن بکار رفته از قیمت بالایی برخوردار است.
از دیگر فاکتورهای مؤثر بر قیمت این توری فایبرگلاس می توان به ابعاد مورد نیاز از توری (طول، عرض و ضخامت آن)، نوع توری (توری مقاوم در برابر قلیا و غیره) و برند تولیدکننده آن اشاره کرد. هر چه متراژ پروژه جهت بازسازی بیشتر باشد به ابعاد بیشتری از توری جهت ترمیم آن نیاز بوده که همین مسئله نیز بر قیمت نهایی مش فایبرگلاس ترک گیر تأثیرگذار خواهد بود. از طرفی توری فایبرگلاس ترک گیر عرضه شده توسط برندها و شرکت های معتبر به دلیل کیفیت ساخت بالایی که دارد از قیمت بالایی نیز برخوردار است.
وال پست مش راه حل اساسی ترمیم ترک خوردگی
از توری فایبرگلاس ترک گیر در بسیاری از زمینه های کاری استفاده می شود که از مهم ترین آنها می توان به استفاده از این توری ها در اجرای وال پست مش به عنوان یک راه حل اساسی جهت ترمیم ترک خوردگی دیوار اشاره کرد. مش فایبرگلاس ترک گیر در قالب سیستم وال مش با ایجاد یک ساختار منسجم و یکپارچه در دیوارهای غیرسازه ای از وارد آمدن هر گونه آسیب یا خرابی به این دیوارها و در نتیجه ترک خوردگی آنها جلوگیری می کنند.
پس می توان گفت که استفاده از سیستم وال مش در مقاوم سازی دیوارهای غیرسازه ای می تواند یک راهکار پیشگیرانه مؤثر جهت جلوگیری از ترک خوردگی این دیوارها باشد. علاوه بر آن سیستم وال مش باعث افزایش مقاومت و ایمنی دیوارهای غیرسازه ای در برابر زلزله می شود و از خسارت های مالی و جانی احتمالی در این زمینه جلوگیری می کند.
مش فایبرگلاس ترک گیر یکی از بهترین انتخاب ها در تعمیر ترک دیوار گچی
از آن جایی که دیوارهای گچی به دلیل ساختار شکننده گچ پس از خشک شدن و از دست دادن رطوبت بسیار مستعد ترک خوردن هستند توری فایبرگلاس ترک گیر می تواند یکی از بهترین انتخاب ها در تعمیر ترک دیوار گچی باشد. در صورتی که این ترک ها به موقع برطرف نشوند این امکان وجود دارد که از هر طرف گسترش یابند و سطح دیوار دچار آسیب و خسارت جدی شود. برای ترمیم ترک دیوار گچی نخست باید سطح دیوار در مجاورت ترک از وجود هر گونه لایه گچی آسیب دیده پاک گردد.
سپس سطح دیوار با استفاده از یک ابزار مناسب کاملاً صاف و یکدست شود. در مرحله بعدی لایه ای از توری بر روی سطح دیوار و ناحیه ترک قرار می گیرد و این لایه با استفاده از گچ یا هر ماده دیگری به صورت یکدست پوشانده می شود. در آخر لایه نهایی گچ بر روی ناحیه مورد نظر اعمال می شد تا سطح صاف و یکدستی به دست آید. البته به دلیل سرعت بالای سخت شدن گچ این فرایند می بایست با سرعت عمل بالایی انجام شود.
توری فایبرگلاس ترک گیر را از کجا بخریم به صرفه تراست؟
قبل از خرید توری فایبرگلاس ترک گیر لازم است به یک سری فاکتورها توجه شود که از جمله آنها می توان به نوع مش، کیفیت آن، ابعاد چشمه مش، گرماژ، ضخامت مش، ابعاد مورد نیاز از آن، وسعت پروژه بازسازی و برند تولیدکننده مش اشاره کرد. البته از نقش فروشنده ها بر کیفیت و قیمت این مش فایبرگلاس ترک گیر نمی توان چشم پوشی کرد که لازم است در هنگام خرید به این فاکتور نیز توجه شود. در آخر چنان چه به دنبال تهیه و خرید توری فایبرگلاس ترک گیر باکیفیت و با دوام بالا هستید می توانید این توری ها را با ابعاد چشمه و گرماژ متنوع از شرکت وال مش ایران خریداری نمایید. برای این کار تنها کافی است به سایت وال مش ایران مراجعه کرده و ضمن مشاوره با کارشناسان این شرکت، توری مورد نظر خود را با کیفیت بالا و قیمت مناسب خریداری نمایید.
کلام پایانی
ممکن است بنا بر دلایلی بر روی سطوح دیوار یک سری ترک ایجاد شود که این ترک ها با توجه به ضخامت و عمقی که دارند می توانند برای ساختار دیوار و حتی کل سازه خطرساز باشند. در چنین حالتی لازم است ترک های دیوار به ویژه انواع خطرساز آنها در اسرع وقت مورد ترمیم و بازسازی قرار گیرند که برای این کار می توان از توری فایبرگلاس ترک گیر که یک روش کاربردی و مؤثر در ترمیم ترک های دیوار بوده استفاده کرد. از این مش در بسیاری از زمینه های کاری استفاده می شود که از مهم ترین آنها می توان به استفاده از این توری ها در سیستم وال مش جهت مقاوم سازی دیوارهای غیرسازه ای در برابر نیروها و بارهای وارده به ویژه زلزله اشاره کرد.
درود ، عملکرد توری فایبرگلاس ترک گیر به چه صورت است؟
با سلام ، زیرا استفاده از وال پست منقطع باعث کاهش مصرف مصالح فولادی و در نتیجه سبک شدن سازه میگردد علاوه بر آن استفاده از نبشی و ناودانی منقطع مهار سازه را در خارج از صفحه به خوبی تامین میکند و نیازی به وال پست سرتاسری نیست.
سلام شعبه در تبریز هم دارید
سلام وقت بخیر ، می توانید جهت آگاهی بیشتر در مورد شعب شرکت وال مش ایران با کارشناسان ما تماس بگیرید. 021 _ 88108197
سلام روز بخیر ، در یکی از پروژه های بازسازی دیوارهای گچی دچار ترک شده اند چگونه از توری فایبرگلاس برای پوشش ترک ها استفاده کنیم؟
سلام و درود خدمت شما کاربر عزیز، ابتدا باید ترک ها را تمیز و خشک نموده سپس توری فایبرگلاس را برش داده و بر روی ترک ها قرار دهید و با یک ملات گچی یا سیمانی بپوشانید تا سطح ترک ها ترمیم شوند و از پیشروی آن ها جلوگیری شود.