اجرای وال مش در اصفهان  چگونه است؟

اجرای وال مش در اصفهان  چگونه است؟

با توجه به شرایط زلزله‌خیز و وجود گسل‌های مختلف، مقاوم‌سازی ساختمانات در سراسر شهرهای ایران، به عنوان یک اولویت برجسته در صنعت ساخت و ساز مورد توجه قرار می‌گیرد. بعد از زلزله‌های مهیب گذشته مانند زلزله کرمانشاه در سال ۱۳۹۶، اجرای دقیق قوانین مهار لرزه‌ای برای اجزای غیر سازه‌ای ساختمان بیشتر شده است. این تدابیر، با سختگیری‌های بیشتری، به منظور کاهش خطرات ناشی از تخریب دیوارها و اجزای غیر سازه‌ای به دلیل زلزله اتخاذ می‌شوند. برای آشنایی با روش وال پست برای مقاوم‌سازی ساختمان و دیوارهای غیر سازه‌ای، همچنین شناخت جدیدترین متد در این زمینه و اجرای وال مش در اصفهان با ما همراه باشید.

وال مش: روش نوین اجرای وال پست در ساختمان‌های اصفهان

روش‌های مقاوم‌سازی دیوارها براساس آیین‌نامه‌های مهندسی متنوع است. وال‌مش، یکی از روش‌های جدید برای تقویت دیوارها است. وال مش‌ها از توری‌های فایبرگلاسی با قطر چشمه‌های متنوع و گرماژ یا وزن پایه چگالی مختلفی تولید می‌شوند و به صورت عمودی بر روی دیوارها نصب می‌گردند. برای قرار دادن آنها بر روی دیوار ساختمان ابتدا تعدادی نوار فایبرگلاس را بر روی دیوار قرار می‌دهند، سپس با پلاسترهای گچی و سیمانی روی آنها را می‌پوشانند. ترکیبی که پلاسترهای گچی و سیمانی با توری‌های فلزی فایبرگلاس قرار گرفته بر روی دیوارها ایجاد می‌کنند، تاثیر بسیار زیادی بر مقاوم سازی دیوارها و به دنبال آن ساختمان در هنگام لرزش به وجود می‌آورد.

انتخاب نوع مش، نوارهای فایبرگلاس مختلف و سطح مقطع‌های متفاوت برای مقاوم‌سازی‌ در قسمت‌های مختلف دیوارهای ساختمان به عواملی مانند محل قرارگیری ساختمان، میزان زلزله خیز بودن محل سکونت، میزان مقاومت اولیه دیوارها، وجود عوامل فرسایشی بستگی دارد. این محصولات با توجه به ساختاری که دارند وزن کمی داشته و به راحتی نصب و جای‌گذاری می‌شوند.

وال مش‌ها دارای قیمت مناسبی هستند و نصب و اجرای آنها هزینه مناسبی را در زمینه مقاوم‌سازی ساختمان در بر می‌گیرد. از این‌رو استفاده از آنها نسبت به روش‌ها و وال پست‌های قدیمی فلزی که وزن بسیار زیادی دارند صرفه اقتصادی بالاتری در بر خواهد داشت. همچنین به صرفه‌جویی در وقت و انرژی، هنگام به کارگیری آنها می‌شود، اجرای وال مش در اصفهان به سرعت در حال جایگزینی محصولات قدیمی و وال پست‌های فلزی است.

لزوم اجرای وال مش در اصفهان

وال مش‌ها به دلیل خصوصیات فنی که دارند از مقاومت مکانیکی بالای برخوردار هستند و از بهترین روش‌هایی محسوب می‌شوند که امروزه برای مقاوم‌سازی بخش‌های غیر سازه‌ای ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرند. به دلیل توجیه اقتصادی و مقاومت بالایی که وال‌مش‌ها در سازه‌های اداری، برج‌های مسکونی و تجاری ایجاد می‌کنند، بسیاری از مهندسان ساختمان معتقدند که این محصولات مناسب‌ترین انتخاب برای مقاوم‌سازی دیوارها هستند، همراه با رعایت قوانین موجود در نظام مهندسی. از اینرو استفاده از آنها رو به گسترش بوده و با سرعت بالایی در حال جایگزین شدن به جای وال پست‌های فلزی هستند.

همچنین باید بدانید اجرای پروژه وال مش در ساختمان، احتمال آسیب رساندن به دیوارها در هنگام نصب و جایگذاری و فرسایش در معرض عوامل محیطی در طول زمان را کاهش می‌دهد. این مسئله یکی دیگر از دلایل محبوبیت و رواج گسترده وال مش‌ است. همچنین موجب محافظت از دیواره‌ها و افزایش استحکام آنها در برابر زلزله و باد شدید محسوب می‌شود. قابلیت محافظت در برابر ترک خوردگی دیوارها از دیگر مزایای این محصولات است که در دیگر سازه‌ها مانند وال پست‌های فلزی دیده نمی‌شود.

وال مش در مقابل وال پست‌های فلزی که قبلاً با گستردگی بالایی مورد استفاده قرار می‌گرفتند، مقاومت پایین‌تری را در برابر لرزش ایجاد می‌کنند. وزن بالای وال‌پست‌ها، اگر به درستی نصب نشوند، ضمن کاهش کارایی در زمان زلزله، ممکن است خرابی بیشتری را به دنبال داشته باشد. اجرای وال‌مش در اصفهان می‌تواند متریال‌های فلزی نامناسب و بی‌کیفیت را حذف کند.

وال مش با تایید نظام مهندسی، جایگزین وال‌پست در ساختمان‌های اصفهان

از مهم‌ترین قوانینی که در آیین نامه‌های سازمان نظام مهندسی وجود دارد، می‌توان به مقاوم‌سازی ساختمان‌ها در برابر زلزله اشاره کرد. بر اساس قوانین موجود، طرح‌ها و تبصره‌های مختلفی در این زمینه به وجود آمده که یکی از این طرح‌ها استفاده از وال پست برای مقاوم‌سازی ساختمان محسوب می‌شود.

البته به دلیل چالش‌هایی که پیش‌روی مهندسان برای اجرای این آیین نامه وجود دارد، سازمان نظام مهندسی ترجیح می‌دهد که برای مقاوم‌سازی ساختمان‌ها از وال مش به جای وال پست‌های فلزی استفاده شود. بر اساس استاندارد ۲۸۰۰ و نشریه ۸۱۹ مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی، همچنین نشریه‌های ۷۲۹ و ۳۲۶ سازمان برنامه بودجه کشوری که منابع اصلی در طرح‌های وال‌مش محسوب می‌شوند، اجرای این متریال تایید سازمان نظام مهندسی را دارد.

بنابراین بر اساس اجرای آیین نامه‌های موجود، اغلب مهندسان اقدام به جایگزینی وال مش‌ها به جای وال پست‌های فلزی کرده‌اند. برخی از مقرراتی که در زمان اجرای وال پست باید آنها را رعایت کرد عبارتند از:

  1. حداکثر طول مجاز دیوارهای غیر سازه‌ای در ساختمان‌ها باید ۴۰ برابر ضخامت دیوارهای سازه‌ای باشد.
  2. همچنین بر اساس قوانین موجود طول مجاز دیوارهای غیر سازه باید کمتر از ۶ متر باشد، بنابراین اگر دیوارها طول بیشتر از ۶ متر داشته باشند باید به ازای هر ۶ متر یک وادار استفاده شود.

طبق قوانین موجود هیچ اجباری به استفاده از وال مش در نظام مهندسی نیست، اما با توجه به مزیت‌هایی که اجرای وال مش در اصفهان دارد، توصیه به استفاده از آن‌ها می‌شود. البته باید الیافی که در تولید وال مش‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند در آزمایشگاه تضمین کیفیت مورد ارزیابی قرار گرفته و استانداردهای ASTM E2098-13  و  EN13496-2002 را رعایت نمایند.

دیوار چینی بدون میلگرد بستر با وال مش در اصفهان

در سیستم‌های قدیمی و وال پست‌های سنتی یا فلزی برای تقویت دیوارها از میلگردهای بستر استفاده می‌کردند. اما در سیستم جدید هیچ نیازی به استفاده از میلگردها در بستر دیوار وجود ندارد. زیرا مش‌های فایبرگلاس به تنهایی می‌توانند دیوارها را در برابر بارهای جانبی مقاوم سازی کنند. این امر باعث کاهش بار ایجاد شده به ساختمان می‌شود. همچنین می‌تواند از ایجاد خطرات احتمالی به دلیل جایگذاری نامناسب میلگردها هنگام ریزش دیوارها در زمان وقوع زلزله و لرزش جلوگیری کند.

دیوار چینی بدون وادار قائم و افقی با وال مش در اصفهان

از مهم‌ترین اقداماتی که برای اجرای وال پست‌های فلزی باید مورد توجه قرار گیرد اجرای تیرک‌ها، وادارها و میلگردهای بستر است. این مصالح فلزی و غیر فلزی که برای اجرای مقاوم‌‌سازی ساختمان به کار می‌روند هزینه‌های اضافه‌ای در اجرای تخصصی پروژه به وجود می‌آورند. همچنین باعث صرف انرژی بیشتر، احتمال ایجاد خرابی ‌و کند شدن روند طی کردن پروژه می‌شوند.

با این توضیحات و بنابر لزوم اجرای وال پست‌ها و اهمیت وجود آن‌ها در ساختمان برای مقاوم‌سازی دیوارها در برابر زلزله به ویژه در مناطق زلزله‌خیز مرکز ایران مانند اصفهان، شرایط جایگزین کردن روشی که بتوان از این مصالح استفاده نکرد، از لحاظ اقتصادی صرفه بیشتری داشته باشد و سرعت انجام عملیات پروژه را افزایش دهد به وجود می‌آید.

وال‌مش‌های فایبرگلاس برای اجرای مقاوم‌سازی در اصفهان تولید شده‌اند. این وال‌مش‌ها با استفاده از الیاف فایبرگلاس و تور‌های فلزی سبک، اجازه می‌دهند مراحل اجرای پروژه را بدون نیاز به تیرک‌های افقی و وادارهای قائم انجام داد. به همین دلیل در مرحله دیوار چینی پروژه سرعت انجام آن افزایش پیدا کرده و مقاومت بالاتری نیز ایجاد می‌شود.

چگونه می توان ساختمان های بدون وال پست در اصفهان را مقاوم سازی کرد؟

آیین‌نامه‌های جدید برای مقاوم‌سازی ساختمان‌ها تعیین شد. همه ساختمان‌های قبل یا بعد از آن باید این قوانین را رعایت کنند. اجرای پروژه وال پست فلزی با گذراندن مراحلی مانند نصب پیلت در بتن، اجرای لایه ضد زنگ، جوشکاری میلگرد و استفاده از وادارهای قائم و افقی انجام می‌شود. بنابراین در این ساختمان‌ها چالش بزرگی برای مقاوم‌سازی پیش‌روی صاحبان ساختمان یا مهندسان ساخت و ساز وجود دارد و مستلزم خرابی، صرف وقت و هزینه بسیاری است.

با توجه به این دلایل بسیاری از ساختمان‌ها بدون مقاوم سازی مانده و احتمال بروز خطرات جانبی، مالی و جانی بسیاری نیز در آنها وجود خواهد داشت. تولید و استفاده از محصولات وال‌مش، راهکاری مطلوب برای حل مشکلات در سازه‌های قدیمی و ساختمان‌هایی که بدون مقاوم‌سازی وال پست‌ها ساخته شده‌اند، محسوب می‌شود.

این نکته را باید در نظر بگیرید که در ساخت و اجرای وال مش‌ها از توری‌های فایبرگلاس وال مش، پلاستر گچی یا سیمانی، چسب اپوکسی و نبشی گالوانیزه استفاده می‌شود که جداسازی دیوارها با قالب سازه‌ای، مصالح جدا کننده‌ای مانند یونولیت و پشم سنگ انجام می‌شود. در اجرای وال مش در اصفهان، محصولات به صورت نوار‌های گسترده یا یکسره استفاده می‌شوند. این نوارها بر اساس قوانین و آیین‌نامه‌های مربوط به مقاوم‌سازی ساختمان نصب می‌شوند.

نحوه اجرای وال مش در اصفهان

اجرای وال‌مش در مکان‌های مختلف ممکن است با توجه به ویژگی‌های محیطی متفاوت باشد. اما در نهایت، یک فرآیند استاندارد برای نصب آنها وجود دارد. برای شروع، دیوارها باید ساخته شده و سپس محل قرارگیری وال‌مش مشخص می‌شود. در ادامه، لایه اول پلاستر بر روی دیوار اعمال می‌شود و سپس وال‌مش نصب می‌شود. با استفاده از نقشه‌ای که تهیه شده، توری‌های فایبرگلاس روی دیوار قرار می‌گیرند و سپس لایه دوم پلاستر روی آنها اعمال می‌شود. توری‌های فایبرگلاس در محل خود ثابت می‌شوند. سپس نبشی‌های منقطع با چسب اپوکسی بر روی قاب سازه‌ای نصب می‌شوند، همه بر اساس نقشه‌ای که از قبل تهیه شده است.

وال مش‌ها را می‌توان برای تمامی دیوارها، بلوک‌های سیمانی، سفالی، آجری و همچنین دیوارها غیر سازه‌ای داخلی و خارجی و پیرامون ساختمان اجرا نمود. استفاده از آنها انسجام و یکپارچگی بسیار زیادی را در مورد بارهای جانبی که به دیوار وارد می‌شود به وجود می‌آورد و با توجه به شرایط شبیه سازی زلزله در آزمایشگاه‌های مورد نظر، میزان مقاوم سازی آنها برای سازه بررسی و سپس اجرا می‌گردد.

سرعت انجام آنها بسیار بالا بوده و ۳۰ تا ۴۰ درصد از هزینه‌های اجرای پروژه را کاهش می‌دهند. به دلیل سازگاری مصالح استفاده شده در وال‌مش با محیط کارگذاری، این محصولات دچار ترک خوردگی نمی‌شوند. این وال‌مش‌ها که بعد از دیوار چینی انجام می‌شوند، بهترین راهکار برای مقاوم‌سازی ساختمان‌ها هستند.

پارامترهای موثر در اجرای پروژه وال مش

محاسبه سایز فاصله ناودان‌های منقطع در اجرای وال مش در اصفهان و فاصله بین نوارهای وال مش تابعی از مشخصات اصلی پروژه اجرای دیوارهای غیرسازه‌ای در ساختمان محسوب می‌شود. برای تعیین آنها، باید میزان خرابی احتمالی زلزله و مشخصات مختلفی از جمله طبقه، ارتفاع، طول، مساحت و نوع مصالح مورد استفاده در ساخت دیوارها و قطعات الحاقی با آن را در زمان محاسبات و اجرای پروژه بررسی کرد. برای محاسبه دقیق‌تر آنها ، مهندسان از نرم‌افزارهای تخصصی در این زمینه استفاده می‌کنند.

حداقل مقاومت کششی و گرماژ از اصلی‌ترین پارامترهای انتخاب الیاف وال‌مش هستند. همچنین، حداکثر تغییر طول الیاف در هنگام کشیدگی نیز از جمله پارامترهای مهمی است که باید در انتخاب نوع وال‌مش مورد ارزیابی قرار بگیرد. مقاومت الیاف در وال‌مش‌ها نسبت به محیط‌های قلیایی حیاتی است. بنابراین، نیاز است که در طول اجرای پروژه این مورد به‌طور دائمی کنترل شود.

قیمت اجرای وال مش در اصفهان چقدر است؟

پارامترهای مختلفی در تعیین قیمت پروژه‌های وال مش در اصفهان دخیل هستند که باید در هنگام اجرای به آنها توجه نمود. در ادامه به صورت تخصصی برخی از این عوامل را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

  • ابعاد چشمه توری مش

ابعاد چشمه توری وال مش براساس نوع توری فایبرگلاس متفاوت است و تاثیر زیادی بر قیمت نهایی پروژه دارد. چشمه‌های کوچک‌تر، مواد مقاوم‌تری را مورد استفاده قرار می‌دهند و هزینه بیشتری دارند.

  • وزن توری وال‌مش

گرماژ توری وال مش یا به عبارت دیگر گرماژ مش و توری فایبرگلاس باید بسیار با دقت انتخاب شود و بتواند نیازهای پروژه را برآورده سازد. گرماژ توری وال مش بسته به پروژه‌های مختلف انتخاب می‌شوند و به طور استاندارد بین 80 تا 160 گرم در متر مربع متغیر است.

  •  نوع و مقدار پلاستر اجرای وال مش در اصفهان

معمولاً در اجرای پروژه‌های وال‌مش از پلاستر سیمانی و گچی استفاده می‌شود. هر یک از این محصولات ممکن است به قیمت متفاوتی منجر شود.

  • تعداد و ابعاد پروفیل نبشی

تعداد نبشی‌هایی که برای این کار استفاده می‌شوند با توجه به وسعت کار تعیین شده و متناسب با قیمت روز آهن یا فلز به کار رفته در ساخت محاسبه می‌شوند.

  • مقدار چسب اپوکسی اجرای وال مش در اصفهان

چسب اپوکسی از مصالح مورد نیاز در هنگام اجرای پروژه وال مش محسوب می‌َشود. هر چقدر که وسعت پروژه بیشتر باشد مقدار چسب استفاده شده نیز افزایش می‌یابد. همچنین کیفیت و برند تولید کننده آن نیز تعیین کننده قیمت چسب مورد استفاده و در نهایت پروژه اجرای وال مش محسوب می‌شود.

  • دستمزد اکیپ اجرایی

یکی از عوامل تاثیرگذار در قیمت پروژه‌های وال‌مش برای مقاوم‌سازی دیوارهای غیر سازه‌ای، دستمزد متفاوت افراد و شرکت‌های انجام دهنده پروژه است. برای انتخاب بهترین شرکت، باید تحقیقاتی درباره دستمزد شرکت‌های مختلف انجام داده و تجربه کاری پرسنل آن‌ها را در اجرای پروژه بررسی کنید. سپس شرکتی با تجربه کاری مناسب را برای انجام پروژه انتخاب کنید.

  • بازار تقاضا اجرای وال مش در اصفهان

استفاده از وال‌مش‌ها به دلیل قیمت مناسب مصالح و دستمزد پایین، جذابیت بیشتری نسبت به وال‌پست‌های فلزی و بتنی پیدا کرده است. ترافیک کاری، تخصص و تجربه تیم اجرایی، و بازار تقاضا در اصفهان، دلایلی هستند که ممکن است باعث تفاوت در قیمت اجرای پروژه شوند.

  • نوسان قیمت مواد اولیه در اجرای وال مش در اصفهان

تولید لوازم اولیه این محصولات که بر پایه مواد شیمیایی هستند وابستگی زیادی به قیمت دلار دارد، بنابراین نوسان ارز می‌تواند در تعیین قیمت نهایی پروژه تاثیرگذار باشد.

  • شرایط محل قرارگیری ساختمان

محل قرار گیری ساختمان و مشخصات فنی آن از دیگر عوامل تاثیر گذار بر قیمت نهایی اجرای پروژه محسوب می‌شود.

  • جنس نوار وال مش

یکی از عوامل موثر دیگری که در تعیین قیمت اجرای پروژه‌های وال مش تاثیرگذار است جنس نواری است که برای این منظور استفاده می‌شود. توری‌های مختلف از جمله توری فایبرگلاس E-glass و مش فایبرگلاس مقاوم به مواد قلیا یا AR برای پروژه‌های وال مش انتخاب می‌شوند. قیمت هر نوار از این توری‌ها برای هر متر مربع محاسبه می‌شود و در قیمت نهایی پروژه تاثیرگذار هستند.

  • وزن نوار وال مش

هرچه وزن نوار وال‌مش بیشتر باشد، هزینه مواد اولیه و در نتیجه هزینه نهایی پروژه افزایش می‌یابد.

همکاری و دریافت نمایندگی فروش وال مش در اصفهان

پیمانکاران و مجریان وال‌پست ساختمان می‌توانند جهت دریافت نمایندگی، به صفحه راهنمای دریافت نمایندگی مراجعه کرده یا با شرکت وال‌مش ایران تماس بگیرند.

 

5/5 - (3 امتیاز)

پرسش و پاسخ

4 نظر

  1. 1403/06/19 محمد باقری پاسخ

    سلام اجرای وال مش از نظر هزینه و زمان چگونه است؟

    1. 1403/06/19 کارشناس وال مش ایران پاسخ

      سلام وال مش که امروزه جایگزین وال پست های مرسوم و قدیمی شده به علت عدم نیاز به وادار و میلگرد بستر و مصالح فلزی دیگر بسیار کم هزینه تر از وال پست و به علت نداشتن مراحل سخت نیازی به نیروی ماهر ندارد و روند آسان تر و سریع تری خواهد داشت در نتیجه باعث کاهش هزینه و زمان انجام پروژه می شود.

  2. 1403/06/27 سیمین توکلی پاسخ

    خسته نباشید ، وال مش چگونه می تواند قاب سازه را مهار می کند؟

    1. 1403/06/28 کارشناس وال مش ایران پاسخ

      با سلام و درود ، وال مش به وسیله نبشی و ناودانی منقطع که در آخرین مرحله وال مش توسط چسب اپوکسی به لبه بالایی و پایینی دیوار متصل می شوند قاب سازه را مهار می کند.

نظر خود را درج کنید..

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *